Hetek óra várom, hogy megírhassam ezt a bejegyzést. Kereken három hét telt el azóta, hogy kiolvastam A. M. Snead szerzőnő Lost in Love című kötetét, de az írónőnek csak most volt ideje reagálni a levelemre, amiben engedélyt kértem a fordításra. Hála Istennek örömmel fogadta kérésemet, és még nagyobb örömmel adta meg az engedélyt, amiért örökké hálás leszek neki. Röviden szeretnék bemutatkozni, vázolni a blog tematikáját, majd megismertetni titeket az alkotással és az írónővel.

  A szerzőről: a művésznő A. M. Snead 2012 óta alkot meleg erotikus témában. Eredetileg a heteroszexuális erotika állt közel hozzá, de gyakran írt thrillereket is. Az írást mindig is hobbinak tekintette, és egészen 2012 szeptemberéig nem is publikálta sehol könyveit, azonban miután két regényét is feltöltötte a www.booksie.com nevű weboldalra, rövid időn belül hihetetlen népszerűségre tettek szert, és ez inspirálta számos más könyv publikálására is.

  A. M. Snead erősen keresztény neveltetést kapott, és felnőttként is istenhívő ember maradt. Sosem foglalkozott igazán a melegség kérdésével, de mindig is úgy gondolta, hogy melegnek lenni rossz dolog. Nem volt a szó szoros értelmében utálkozó, de egyáltalán nem értette a melegeket, és szerinte Isten senkit se teremtett homoszexuálisnak. Egészen addig így gondolta, amíg egy nap meg nem ismerkedett egy meleg író, pDaisy alkotásával. A "Finding Charlie" akkora hatással volt rá, hogy az egész szemléletmódját megváltoztatta. Belátta, hogy ő állt a "rossz oldalon", amikor nem ismerte el a melegek szerelmét, és többre tartotta a heteroszexuális szerelmet. Elmondása szerint élete egyik legkatartikusabb élménye volt, amikor szembesült azzal, milyen őszinte és mély lehet két férfi szerelme.

  A regény elolvasása után felkereste a szerzőt, és beszámolt neki élményeiről. Első meleg regényét pDaisy kihívására írta, akivel szoros kapcsolatot alakított ki. Első könyve a "The Brokenhearted Necklace" hamar elnyerte az olvasók szívét, és innentől már nem volt megállás. A szerzőnő azóta csak homoerotikus könyveket ad ki a kezei közül. 

  A könyvek egyik központi témája Isten és a melegség kapcsolata. Volt szerencsém többször is beszélgetni az írónővel, aki elárulta, hogy számára az jelenti a legnagyobb örömet, ha meleg fiataloknak tud segíteni a könyvein keresztül, és megmutatni nekik, hogy Isten szereti őket. A szerzőnő véleménye szerint, ha bármi rossz történik az életben, annak oka van, de Istennek tervei vannak, és mindig arra törekszik, hogy a rosszat jó kövesse. Audrey mindennap hálás Istennek, amiért felnyitotta a szemét és rádöbbentette, hogy egy meleg kapcsolat is lehet őszinte, gyönyörű, érzéki és szeretetteljes. Fontos kiemelnem, hogy a szerzőnő senkit se szeretne megtéríteni, egyáltalán nem ez a cél vezérli a könyvek megírásakor! Hisz a vallásszabadságban és elfogadja az ellentétes nézeteket.

  A könyvről: Nate Westfall és Kyle Haney gyerekkoruk óta legjobb barátok. Nate nyolc éve szerelmes heteroszexuális barátjába, de ezt sose merte bevallani neki, mert félt, hogy elveszíti Kyle-t. A fiú váratlanul meglátogatja Nate-et, aki felajánlja, hogy túrázzanak egyet a hegyekben, ám a hóvihar miatt egy lelakott menedékházban kell átvészelniük az éjszakát. Amikor a fiatal srác egy fél üveg Jack Daniels hatására megkéri Nate-et, hogy szeretkezzen vele a férfi először vonakodik, mert tudat alatt érzi, hogy valamit Kyle nem mond el neki. Az átszeretkezett éjszaka után Nate úgy gondolja, végre megkapta, amire mindig is vágyott, és nem is sejti, hogy a rózsaszín köd elvonultával egyenesen a földi pokolban találja magát, ráadásul ez még csak a kezdete egy fájdalmas, keserédes és megrázó utazásnak, aminek végén mi is feltesszük majd magunkban a kérdést; létezik-e Isten?

  Senkit se tántorítson el ez a rövid összefoglaló. Tudom, hogy sablonosan hangzik, de higgyétek el nekem, hogy kb. négy nagyobb csavar is van benne, amikre egyáltalán nem számít az ember. A vallás önmagában nem jelenik meg a műben, ez se riasszon el titeket, pusztán arra (is) koncentrál, hogy egy-egy kérdést filozófiai értelemben is vitassunk meg (az egyház egyáltalán nem kapott szerepet benne). A mű szigorúan 18+ éven felülieknek ajánlott!

  A fordítóról: az Ashley Luke nevet pusztán ezen a blogon használom, mivel nem szerettem volna, ha egy japán név bárkit is elbátortalanít az olvasástól. Évek óta foglalkozom homoerotikus novellák, mangák, filmek fordításával és editálásával. Mivel jómagam is a homoszexuálisok táborát erősítem, ezért kifejezetten fontos számomra, hogy minél több embert megismertessek ezzel az izgalmas és színes világgal. Jelenleg huszonhárom éves vagyok, a jövőben történész leszek, három éve élek boldog párkapcsolatban, újságíróként tevékenykedem az ország legnagyobb LMBT+ magazinjánál, imádok aludni és azt hiszem, ennyi elég is rólam. Ha bárkinek, bármilyen kérdése van, az ashleylostinlove@gmail.com e-mail címen elér.

  A fordításról: a magyar fordítás az online megtalálható, ingyenesen elérhető verzióból, és a kemény borítós, hivatalos kiadásból egyszerre készül. Mindkét verziót volt szerencsém elolvasni, és úgy vélem, a kettő együtt alkot egy kerek egészet, emiatt "összeollózva" készítem a magyar "kiadást". Törekszem a maximumot kihozni magamból, de nem vagyok hivatásos fordító, ezt kérlek, vegyétek figyelembe. A fejezetek minden esetben korrektúrázva lesznek, és törekszem arra, hogy minél jobb minőségben olvashassátok őket, azonban, ha bárki, bármilyen hibát talál bennük, nyugodtan írjon egy e-mailt és javítom.

  A blog tematikája: hetente szeretném frissíteni a történetet (magyarul heti egy fejezetet kirakni), de természetesen ezt nem ígérem meg, hiszen nem biztos, hogy be tudom tartani. Az oldalsó modulban megtaláljátok a szerzőnő honlapját, ahonnan megrendelhetitek az eredeti, angol nyelvű kiadást és a fejezetek összegzését is. Terveim szerint, ötös csomagonként fogom az oldalsávba felrakni a fejezeteket (1-5 fejezet, 5-10 fejezet, stb.).

  Végül, de nem utolsó sorban: ha időtök engedi, hagyjatok egy-egy kommentet a fejezetek alatt. Megígértem Audrey-nak, hogy minden hozzászólást lefordítok neki, hogy lássa, tetszik-e nektek a regénye. Hamarosan jelentkezem az első fejezettel! :)

3 megjegyzés

Holnap érkezik az első fejezet. :)

Válasz

Tetszik a történet, várom a folytatását.

Válasz

Nagyon várom köszönöm a munkád

Válasz

Ashley Luke; Lost in Love magyarul projekt, 2019. Üzemeltető: Blogger.